RECEPT: ČOKOLÁDA S MACEŠKAMI

❤ Skoro příliš krásné k jídlu

Když je venku zima, čokoláda je příjemně hřejivou pochoutkou. Tuto zimu se cítíme shovívavě, a tak zintenzivňujeme naši svačinu. Místo obyčejné tyčinky ze supermarketu jsme se rozhodli pro nádhernou čokoládovou hostinu s ořechy, semínky a jedlými maceškami. Ideální pro odpolední vyzvednutí spolu s ohřívacím šálkem čaje.

❤ BUDETE POTŘEBOVAT

  • Tabulky z bílé a tmavé čokolády
  • Maceškové květy
  • Ořechy, semena a rozinky
  • Plech na pečení
  • Pečicí papír
  • Kastrol a skleněná mísa, pro přípravu pochoutky

❤ JAK TO UDĚLAT

Na plech položte pečicí papír.

Rozpusťte čokoládu v kastrůlku nad párou, nezapomeňte roztavit různé druhy čokolády samostatně. Když je rozpuštěná čokoláda hezká a tekutá, rozetřete ji po pečicím papíru. Rozsypte na čokoládu lístky macešky a směs ořechů a semen. Nechte je ztuhnout. Hotovou čokoládu vložte do ledničky, aby vychladla a úplně ztuhla.

Polámejte čokoládu na velké kousky pomocí utěrky a tvrdého předmětu a poté nasekejte čokoládové kousky na atraktivní dřevěnou desku, krabici ……

❤ Používejte pouze organické květiny ze spolehlivého zdroje !!!!!!!!!!

❤ Macešky jsou moji oblíbenou květinou nejen pro stolování.

Drobnokvěté macešky jsou rostlinky dvouleté a vydrží od února do včasného léta. krásně se rozsemení a na podzim máme další pastvu pro oči.

❤ Přeji Vám mnoho pohodového a relaxačního období