Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

KVĚTINY A RECEPTY

Květiny v potravinářském průmyslu – ANO ????? – NE ?????

 N I K D Y!!!!!!!!! Nepoužíváme v gastronomii.

Květiny, které jsou dovážený z různých zemí – Zambie, Thajska, Indie a Jižní Afriky, Columbie a dalších zemí. Nezbytné pro jejich přepravu je použití pesticidů a agrochemikálii. Tyto látky provázejí celý produkční řetězec, počínaje dezinfiko­váním půdy, aplikováním nejrůznějších preventivních postřiků proti škůdcům a chorobám, postřikem před samotným uříznutím květu a konče ochrannou lázní před převozem, jež má zajistit zpomalení dýchacího procesu a udržení čerstvosti květin. Dochází k stabilizování květin. Je to šílený chemický proces. Proto květiny dovážené  z jiných států

❤ Organické květiny – POUŽÍVÁME V GASTRONOMII

Organické květiny, jsou bez biocidů a umělých hnojiv. Používají se organická hnojiva, provádí se  biologická kontrola škůdců. Tento proces přináší ochranu životního prostředí a zdraví pracovníků. Jak je poznáme? Poptáme se prodávajícího původ dovozu květin.

Největší záruku najdete u našich pěstitelů. Je moc dobře, že trh s organickými květy se u nás v Česku rozrůstá. Je to náročná práce, ale je přínosem pro nás všechny. Držím všem pěstitelům pěsti, a pokud mám možnost, určitě je podporuji svými nákupy.

❤ Přeji Vám mnoho pohodového a relaxačního období