Květiny v potravinářském průmyslu – ANO ????? – NE ?????
N I K D Y!!!!!!!!! Nepoužíváme v gastronomii.
Květiny, které jsou dovážený z různých zemí – Zambie, Thajska, Indie a Jižní Afriky, Columbie a dalších zemí. Nezbytné pro jejich přepravu je použití pesticidů a agrochemikálii. Tyto látky provázejí celý produkční řetězec, počínaje dezinfikováním půdy, aplikováním nejrůznějších preventivních postřiků proti škůdcům a chorobám, postřikem před samotným uříznutím květu a konče ochrannou lázní před převozem, jež má zajistit zpomalení dýchacího procesu a udržení čerstvosti květin. Dochází k stabilizování květin. Je to šílený chemický proces. Proto květiny dovážené z jiných států
❤ Organické květiny – POUŽÍVÁME V GASTRONOMII
❤ Organické květiny, jsou bez biocidů a umělých hnojiv. Používají se organická hnojiva, provádí se biologická kontrola škůdců. Tento proces přináší ochranu životního prostředí a zdraví pracovníků. Jak je poznáme? Poptáme se prodávajícího původ dovozu květin.
Největší záruku najdete u našich pěstitelů. Je moc dobře, že trh s organickými květy se u nás v Česku rozrůstá. Je to náročná práce, ale je přínosem pro nás všechny. Držím všem pěstitelům pěsti, a pokud mám možnost, určitě je podporuji svými nákupy.


❤ Přeji Vám mnoho pohodového a relaxačního období